چالش فناوری ساخت تیپ میکروسکوپ نیروی اتمی چالش فناوری ساخت تیپ میکروسکوپ نیروی اتمی

کد خبر: 6274    1395/11/11

میکروسکوپ نیروی اتمی (AFM) یک ابزار آنالیز چندکاربردی است که علاوه بر مدهای مختلف آنالیز سطح، در لیتوگرافی، نانومنیپیولیشن، آنالیزهای نیروی مغناطیسی و شیمیایی و سایر آنالیزهای مورد نیاز در مقیاس نانو کاربرد دارد. در حال حاضر شمار قابل توجهی از آزمایشگاه‌‌های مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور به میکروسکوپ نیروی اتمی مجهز شده‌اند، اما به دلیل گران‌بودن تیپ این میکروسکوپ‌ها که از خارج کشور تامین می‌شود، خدمات‌دهی آزمایشگاه‌ها به پژوهشگران ایرانی با محدودیت جدی روبروست.

با توجه به مصرف بالای این افزاره (تیپ) و نقش و اهمیت آن در عملکرد اثربخش میکروسکوپ‌های نیروی اتمی، ما در ستاد ویژه توسعه فناوری نانو به دنبال ساخت این افزاره در داخل کشور هستیم. کلیه علاقمندان می‌توانند به طور رایگان در این چالش فناوری شرکت کنند و از جایزه نقدی ۵ میلیون تومانی و گرنت تحقیقاتی ۱۰ میلیون تومانی در مرحله اول چالش، و جایزه نفیس ۶۰ میلیون تومانی و تسهیلات تجاری‌سازی برنده نهایی چالش بهره‌مند شوند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت http://nanochallenge.ir/ مراجعه فرمایید.