بهاره شعبانی

بهاره شعبانی


تاریخ انتشار : Publish : نسخه قابل چاپ Print

دانشكده مهندسي

گروه برق

پايان­نامه براي دريافت درجه كارشناسي ارشد

عنوان:

ارزیابی و بهبود قابلیت اطمینان ریز‌شبکه‌ها

استاد راهنما:

دكتر علیرضا حاتمی

دکتر محمد حسن مرادی

 

پژوهشگر:

بهاره شعبانی

دنياي مدرن امروزي نيازمند انرژي برق با کيفيت و قابليت اطمينان بالاست. پیری و فرسودگی شبکه‌هاي انتقال و توزيع و در پی آن  نياز به انرژي برق با کيفيت و قابليت اطمينان بالا از چالش‌های اساسی در جهت تأمین برق است. يکي از گزينه‌هاي مناسب برای تامين انرژي برق، منابع توليد پراکنده می باشند. استفاده از تولیدات پراکنده و انرژی‌های تجدیدپذیر، شبکه‌های برق را به شبکه توزيع اکتيوی تبدیل کرده است که منجر به معرفی مفهوم جدیدی به نام " ریزشبکه " شده است.

 ریزشبکه در واقع زیر‌مجموعه‌ای از سیستم‌هایی است که شامل منابعی مثل سیستم ترکیبی باد/ فتوولتائیک (PV)، سیستم ذخیره‌ساز انرژی شامل الکترولایزر، مخزن هیدروژن، سلول‌های سوخت و باتری‌ها برای تأمین انرژی بیشتر بارها است و مزایایی چون کاهش نوسانات قیمت، قابلیت اطمینان بیشتر و بهبود کیفیت توان را دارد.  قابلیت اطمینان میزان توانایی یک سیستم در انجام اهداف خواسته شده از آن در مدت زمان معینی تعریف می‌شود. به بیانی دیگر معیاری از تداوم عرضه و دسترس‌پذیری منابع در نقطه عرضه به مشتریست، در مورد یک سیستم قدرت مهمترین وظیفه فراهم آوردن تسهیلاتی است که بتواند انرژی الکتریکی را با ارزان‌ترین قیمت و با درجات خوبی از قابلیت اطمینان در دسترس تمامی مصرف‌کنندگان قرار دهد. از آنجا که مصرف‌کنندگان متقاضی انرژی با کمترین هزینه و بالاترین قابلیت اطمینان هستند، از این رو ریز‌شبکه‌ها به علت ایجاد قابلیت اطمینان بالاتر و صرفه‌جویی اقتصادی پیشنهاد می‌شوند. یکی از دغدغه‌های متخصصان ریز‌شبکه، بهبود قابلیت اطمینان به هنگام وقوع بلایای طبیعی است. از این رو بهبود دسترس‌پذیری و قابلیت اطمینان در هنگام وقوع بلایای طبیعی از جمله برنامه‌های در حال کار بر روی ریز‌شبکه است. تنها ریز‌شبکه‌ها به دلیل ویژگی‌هایی که دارند، به هنگام وقوع بلایای طبیعی می‌توانند دسترس‌پذیری بارهای حیاتی و حسّاس را فراهم کنند و قابلیت اطمینان را بهبود ببخشند. به هنگام وقوع بلایای طبیعی، بارهای حسّاس با کمبود قدرت کافی مواجه می‌شوند و امکان قطع بارهای حسّاس برابر با حذف سرمایه‌های عظیم جانی و مالی است و خسارت جبران‌نا‌پذیر به شمار می‌رود.

چكيده پايان نامه:

در این  پژوهش به ارزیابی ریسک و رویدادهای بحرانی پرداخته شده است و روش‌های بهبود قابلیت اطمینان معرفی شده‌اند. به کمک داده‌های آماری از منابع مختلف تولید پراکنده و انرژی‌های تجدیدپذیر، پیکر‌بندی‌های متفاوتی از ریز‌شبکه ارائه شده است. اتصالات شعاعی و حلقوی در ترکیب گوناگون منابع تولید پراکنده و پشتیبانی سری و موازی منابع در کنار هم  حالت‌های مختلفی از قابلیت اطمینان را ایجاد می‌کنند، که تنها بعضی از این حالات از نظر قابلیت اطمینان و اقتصادی بهینه هستند. علاوه بر معرفی این حالات برای داشتن قابلیت اطمینان مطلوب نیاز به پشتیبانی ریز‌شبکه به کمک باتریست. از آنجایی که ذخیره‌سازی به کمک باتری هزینه بالایی دارد، مشخص شدن اتصالات بهینه، متخصصان ریز‌شبکه را در انتخاب صحیح پیکربندی منابع برای بارهای حیاتی فراهم می‌کند. در نهایت بهترین اتصالات و ترکیب منابع برای داشتن بالاترین قابلیت اطمینان و کمترین هزینه معرفی می شوند.

زمان:19/12/92 11:30

مكان:سمینار2