بهینه سازی ساختار ساندویچی سه لایه با هسته ای از جنس ورق موج دار ذوزنقه ای پرشده از فوم پلی اورتان به منظور افزایش قابلیت جذب انرژی

بهینه سازی ساختار ساندویچی سه لایه با هسته ای از جنس ورق موج دار ذوزنقه ای پرشده از فوم پلی اورتان به منظور افزایش قابلیت جذب انرژی


بهینه سازی ساختار ساندویچی سه لایه با هسته ای از جنس ورق موج دار ذوزنقه ای پرشده از فوم پلی اورتان به منظور افزایش قابلیت جذب انرژی

نوع: Type: پایان نامه

مقطع: Segment: کارشناسی ارشد

عنوان: Title: بهینه سازی ساختار ساندویچی سه لایه با هسته ای از جنس ورق موج دار ذوزنقه ای پرشده از فوم پلی اورتان به منظور افزایش قابلیت جذب انرژی

ارائه دهنده: Provider: رضا حسینی

اساتید راهنما: Supervisors: دکتر مهدی کریمی

اساتید مشاور: Advisory Professors: دکتر هاشم مظاهری

اساتید ممتحن یا داور: Examining professors or referees: دکتر علی علوی نیا و دکتر مهدی شعبان

زمان و تاریخ ارائه: Time and date of presentation: 1400/7/25

مکان ارائه: Place of presentation: مجازی

چکیده: Abstract: پانل¬های ساندویچی سازه¬های مهم و نوینی هستند که به دلیل ساختار منحصربه¬فرد داری نسبت استحکام به وزن بالایی می¬باشند. برخورداری از وزن کم، مقاومت به ضربه خوب، قابلیت چند منظوره بودن و قابلیت جذب انرژی کاربرد این سازه¬ها را در صنایع مختلف مانند هوافضا، سازه¬های هوشمند، خودروسازی و ساخت¬و¬ساز افزایش داده است. بررسی رفتار فشرده¬سازی هسته پانل ساندویچی و بهینه¬سازی آن می¬تواند منجر¬به تقویت و بهبود هرچه بیشتر طراحی و صرفه¬جویی در وقت و هزینه گردد. هدف از این پژوهش، تجزیه و تحلیل رفتار هسته پانل ساندویچی موج¬دار ذوزنقه¬ای و بدست آوردن یک مدل اجزاء محدود به منظور پیش¬بینی خصوصیات و بهینه¬سازی این مدل از هسته¬ها می¬باشد. در این مطالعه ابتدا نمونه تجربی پانل¬های ساندویچی موج¬دار ذوزنقه¬ای فوم¬دار و بدون فوم پلی¬اورتان ساخته شد. پس از انجام آزمایش فشاری به¬صورت شبه¬استاتیک بر روی نمونه¬ها، نمودار نیرو-جابه¬جایی نمونه¬ها بدست آمد و مشخص شد که نمونه فوم¬دار مشخصه تحمل بار بیشتری نسبت به نمونه بدون فوم دارد. در ادامه نمودار نیرو-جابه¬جایی برای سازه ساندویچی با هسته موج¬دار ذوزنقه¬ای با فوم و بدون فوم با استفاده از شبیه¬سازی عددی در نرم¬افزار آباکوس بدست آمد. بررسی و مقایسه نتایج حاصل از شبیه-سازی عددی و تجربی نشان داد که نتایج حاصل شده با دقت خوبی باهم توافق دارند. سپس پانل ساندویچی فوم¬دار با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM) و الگوریتم ژنتیک (NSGA-ll) در قالب یک مسئله بهینه¬سازی دوهدفه، پارامترهای هندسی هسته (ضخامت موج، زاویه موج، چگالی فوم) به نحوی بهینه شدند که پانل ساندویچی حداکثر جذب انرژی (Energy) و حداقل وزن (Weight) را داشته باشد. با مقایسه نتایج حاصل از بهینه¬سازی چندهدفه و شبیه¬سازی عددی مشخص شد که نتایج بدست آمده با درصد خطای نسبتاً کمی باهم توافق دارند.

فایل: ّFile: