مسابقه «طرح­های نوآورانه در آموزش مهندسی مکانیک»

29 Jan 2017
کد خبر : 5346094
تعداد بازدید : 663

دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه تربیت مدرس در حاشیه بیست و پنجمین همایش بین­المللی مهندسی مکانیک، نخستین دوره مسابقه « طرح­های نوآورانه در آموزش مهندسی مکانیک» را برگزار می ­کند.

دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه تربیت مدرس در حاشیه بیست و پنجمین همایش بین­المللی مهندسی مکانیک، نخستین دوره مسابقه « طرح­های نوآورانه در آموزش مهندسی مکانیک» را برگزار می ­کند. این مسابقه با همکاری، مشارکت، نظارت و حمایت موزه علوم و فناوری جمهوری اسلامی ایران برگزار می شود.  هدف از برگزاری این مسابقه ضمن ترویج علم و فناوری در جامعه، آموزش همگانی فنون، یادگیری مفاهیم با استفاده از دستگاه­های آموزشی-تعاملی است. 

از همه نخبگان، اندیشمندان، دانشجویان و مهندسین فرهیخته کشور دعوت می­ شود تا با ارائه طرح­های نوآورانه و مبتکرانه در زمینه ساخت تجهیزاتی که بتوانند یادگیری مفاهیم علمی و فناوری مهندسی مکانیک را از طریق عینیت بخشیدن به آنها آسان سازند، در این مسابقه شرکت کنند. طرح­های ارائه شده می­بایست در عین سادگی، مفاهیم علمی را با روشهای خلاقانه و جذاب به مخاطب خود (اعم از دانش ­آموز و دانشجو) آموزش دهد.

علاقمندان به شرکت در مسابقه ملزم به ارائه اطلاعات طرح شامل محتوای آموزشی، مشخصات، نقشه اولیه و نحوه کارکرد دستگاه به همراه برآورد قیمت ساخت آن در فرم خام موجود در وبگاه مسابقه هستند. برای این منظور لازم است با ثبت نام و گشایش یک حساب کاربری در وبگاه مسابقه، فرم یادشده را پرکرده و در حساب کاربری ایجاد شده بارگذاری نمایند. در صورت ارائه اطلاعات بیشتر مانند: مدل شبیه سازی شده در نرم ­افزار و نقشه­ های جزئی ساخت دستگاه و حتی ساخت آن در مقیاس کوچک، قطعاً امتیاز بالاتری به طرح تعلق خواهد گرفت.

طرح­ هایی دریافتی پس از داوری توسط اساتید و متخصصین امتیاز بندی شده و نتایج در روز پایانی همایش به اطلاع عموم خواهد رسید.

تاریخ شروع دریافت طرح ها: 1 دی 1395

تاریخ پایان دریافت طرح ها: 20 اسفند 1395

 

محورهای نخستین دوره در حالت کلی و به طور خاص به شرح زیر است:

الف)   مفاهیم پایه مکانیک کلاسیک. به طور خاص: قوانین سه گانه نیوتن، قوانین بقای انرژی و تکانه، قوانین ترمودینامیک

  ب‌)   تجهیزات اندازه ­گیری کمیت جابجایی، سرعت و شتاب در جامدات و سیالات

 ج‌)   مفاهیم و اصول پایه در مهندسی هوافضا. به طور خاص: نیروهای برا (لیفت) و پسا (درگ) در هواپیما یا هلی­کوپتر

 

طرح ارسالی بایستی شامل مشخصات زیر باشد:

 جذاب، خلاق، تعاملی و تامل برانگیز 

 مقاوم و قابل حمل

 نیاز به کمترین میزان تعمیر و نگهداری

 حداقل پیچیدگی و ابهام در عملکرد

ایمن و بی­ خطر و سازگار با محیط زیست

جوایز

به طرح­های برتر هر محور جایزه ای ارزنده تعلق خواهد گرفت.

هم چنین طرح هایی که قابلیت نمایش در موزه علوم و فناوری را داشته باشد فارغ از امتیاز کسب شده، برای عقد قرارداد ساخت به موزه علوم و فناوری جمهوری اسلامی ایران معرفی می شوند. در ضمن اگر دستگاهی ساخته شود، در صورت تایید مسئولین موزه، به صورت موقت یا دائمی و با نام طراح و سازنده در موزه به نمایش در خواهد آمد.

منبع: www.isme2017.modares.ac.ir