دستورالعمل کنترل محیطی برای مقابله با ویروس کرونا در آزمایشگاه ها و کارگاه ها

17 08 2020 04:42
News Code : 5331781
View: 696

شیوه نامه کنترل محیطی برای مقابله با ویروس کرونا در آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های پژوهشی

دستورالعمل کنترل محیطی برای مقابله با ویروس کرونا در آزمایشگاه ها و کارگاه ها(جهت دانلود فایل کیک نمایید)

 

 

با توجه به شرایط خطیر کشور در مواجهه با همه گیری ویروس کرونا و همچنین در اولویت بودن سلامت دانشگاهیان گرامی، توصیه می‌شود حضور در دانشگاه برای انجام پروژه‌های پژوهشی در حداقل خود بوده و در رشته‌هایی که دارای شرایط خاص فصلی می‌باشند با رعایت موارد ذیل حضور صورت پذیرد.

 

1-دامنه کاربرد:

کلیه آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های پژوهشی دانشگاه

2-هدف از اقدامات کنترلی بهداشت محیطی:

افزایش ضریب ایمنی و کاهش غلظت عامل عفونت در هوا، سطوح و اشیاء

3- شرایط حضور:

- دانشجویان برای حضور در محیط آزمایشگاه و کارگاه پژوهشی ملزم به دریافت «گواهی سلامت» از مراکز بهداشتی هستند (طبق بخشنامه وزارتی).

- تعیین ضرورت حضور دانشجو در آزمایشگاه یا کارگاه به تشخیص استاد راهنما و دانشکده می‌باشد. بدین منظور ضرورت حضور با درخواست دانشجو، تایید استاد راهنما و دانشکده امکان پذیر است.

- دانشجویانی که برای پیشبرد و انجام رساله خود نیاز به حضور و فعالیت در آزمایشگاه و کارگاه دارند می‌توانند با رعایت ضوابط بهداشتی و تا حد امکان به‌صورت تک‌نفره از فضای آزمایشگاه یا کارگاه استفاده کنند. در صورت لزوم ساعات کاری آزمایشگاه و کارگاه توسط سرپرست آزمایشگاه یا کارگاه بین دانشجویان توزیع و برنامه حضور آنها در روزها و زمان‌های مختلف تنظیم و از طریق دانشکده‌های مربوطه اطلاع رسانی شود (طبق بخشنامه وزارتی).

تبصره 1. تعداد افراد حاضر در آزمایشگاه و کارگاه‌ها به هر صورت نباید از سه نفر بیشتر باشد.

تبصره 2. مسئولیت نظارت بر این بند بر عهده سرپرست آزمایشگاه مربوطه و به تبع دانشکده مربوطه می‌باشد.

4- بهداشت فردی:

- رعایت تمامی پروتکل‌های بهداشتی مورد تایید وزارت بهداشت به ویژه برای مقابله با بیماری کووید 19 (ویروس کرونا) شامل:

  •  شستن مرتب دست‌ها با آب و صابون یا ضدعفونی با مواد ضد عفونی کننده بر پایه الکل
  • استفاده از وسایل حفاظت شخصی از جمله ماسک، دستکش و ... توسط تمامی افراد حاضر در آزمایشگاه یا کارگاه‌های پژوهشی
  • پرهیز از دست دادن و روبوسی.
  • اعلام وضعیت سلامت در هر روز کاری قبل از شروع به کار در کارگاه یا آزمایشگاه
  • استفاده از دستمال کاغذی هنگام عطسه یا سرفه کردن
  • عدم تماس دست‌ها با چشم، بینی و دهان
  • و ...

5- بهداشت ابزار و تجهیزات

- ضدعفونی قبل و پس از حضور هر دانشجو در آزمایشگاه و کارگاه، قسمت‌های مورد استفاده و تجهیزات و وسایل به نحو موثر (بخشنامه وزارتی).

- در صورت وجود رختکن استفاده از وسایل بهداشتی شخصی.

- عدم استفاده از دستمال مشترک برای تمیز کردن میز، قفسه و یخچال ها و نظایر آن و ترجیحا استفاده از دستمال نظافت یکبار مصرف؛

تبصره3: وظیفه ضدعفونی وسایل مورد استفاده در آزمایشگاه به عهده خود دانشجو بوده و امور عمومی هر دانشکده موظف به تامین مواد ضدعفونی مناسب و اقلام بهداشتی مربوطه (نظیر ماسک، دستکش و ...) و تحویل به سرپرست آزمایشگاه بوده و وظیفه ضدعفونی محیط آزمایشگاه را دارا می‌باشد.

6- بهداشت محیط آزمایشگاه

- استفاده از هواکش و باز گذاشتن درها و پنجره‌های سالن‌ها در صورت امکان.

- نصب تابلوهای آموزشی نحوه پیشگیری از انتقال بیماری‌های تنفسی به تعداد کافی در محل.

- نصب راهنمای شستشوی دست‌ها به تعداد کافی در محل آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها.

- قرار دادن ظروف حاوی مواد ضد عفونی کننده دست‌ها به تعداد مورد نیاز در آزمایشگاه و کارگاه‌ها.

- دفع پسماندها و اقلام بهداشتی مصرف شده باید به شیوه بهداشتی در سطل‌های دردار پدالی صورت پذیرد.

7- مسئولیت نظارت بر این شیوه‌نامه

مسئولیت نظارت بر کلیه بندهای این شیوه نامه بر عهده دانشکده مربوطه می‌باشد.

 

معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه