ایمیل گروه برق  :   el@basu.ac.ir

گروه مهندسی برق

گروه برق دانشکده مهندسی دانشگاه بوعلی سینا در سال 1377 با 3 عضو هیات علمی و 35 دانشجو در گرایش قدرت  آغاز به کار نمود.

در حال حاضر با سابقه ای فعالیت های آموزشی و پژوهشی  قریب به 23 سال و تعداد دانشجویان حدود 300 نفر شامل دو گرایش قدرت و الکترونیک  در مقطع کارشناسی، دو گرایش کنترل و قدرت در مقطع کارشناسی ارشد  و دکتری مشغول تربیت نیروی متخصص جهت بخشهای دانشگاهی و صنعتی کشور در حوزه مهندسی برق است.

این گروه در حال حاضر از خدمات آموزشی و پژوهشی 10 نفر از اساتید فارغ التحصیل از دانشگاههای ممتاز داخل و خارج از کشور بهره مند است. از این تعداد یک نفر با مرتبه استاد تمام ، یک نفر با مرتبه دانشیاری و هشت نفر در مرتبه استادیاری مشغول فعالیت هستند.

اعضای هیات علمی این گروه در زمینه های تحقیقاتی متنوع  شامل موارد زیر مشغول فعالیت هستند که از نتایج این فعالیت ها می توان  به چاپ مقالات متعددی در مجلات مهندسی برق در داخل و خارج از کشور و تالیف چندین کتاب در این حوزه اشاره نمود.

زمینه های تحقیقاتی به طور مختصر عبارتند از:

• در گرایش قدرت ماشین های الکتریکی, الکترونیک قدرت ، مدیریت انرژی  الکتریکی، انرژی های نو،  سازگاری الکترومغناطیس.

•  گرایش کنترل شامل  کنترل  بهینه و تطبیقی, شبکه های عصبی و منطق فازی، رباتیک و اتوماسیون

• گرایش الکترونیک  شامل سیستمهای الکترونیکی،  میکرو الکترونیک،  الکترونیک  دیجیتال، فتونیک و تکنولوژی ساخت اداوات نیمه هادیها  ،پردازش تصاویر دیجیتال

در زمینه ارتباط با صنعت طرحهای متعددی توسط اعضای هیات علمی گروه با مراکز صنعتی استانی و کشوری انجام شده است. در این خصوص می توان به طرح های انجام شده با شرکت برق منطقه ای، نیروگاه شهید مفتح همدان و صنایع الکترونیک شیراز اشاره نمود.

همچنین اعضای گروه با دانشگاههای خارج از کشور شامل دانشگاه صنعتی سیدنی در استرالیا  و دانشگاه پلی تکنیک فدرال لوزان سوئیس  همکاری تحقیقاتی دارند.

معرفی رشته مهندسی برق